Nuläget på Ucken röd!

12 09 2016

Vi har nu startat termin två i detta projekt. Med en nästan helt ny barngrupp har vi nu fått starta på ny kula, men med mycket kunskaper och färdigheter från förra terminens arbete tillsammans med barnen. 

Vår tanke nu är att vi först och främst vill få ihop barngruppen. Då vi har många nya barn och nya konstellationer kommer vi att börja vårt projekt med att arbeta med känslor och vänskap. Vi har börjat med att presentera appen Puffarna 1 för barnen. Detta är en app som behandlar olika känslor och låter barnen själva gestalta och måla olika känslor. Arbetet kommer att fortlöpa efter barnens intressen, det är alltså dem som kommer att styra arbetet framåt.

Enligt läroplanen för förskolan ska ”förskolan sträva efter att varje barn utvecklar förståelse för att alla människor har lika värde oberoende av social bakgrund och oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.” Samt att ”Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar respekt för allt levande och omsorg för sin närmiljö.”

Även denna termin arbetar vi ämnesöverskridande, vilket betyder att vi försöker väva samman olika områden. Såsom språk och kommunikation och hållbar utveckling. Att just arbeta med känslor och vänskap ligger nära till den sociala aspekten på hållbar utveckling och vi kommer även att försöka att medvetet gå in i detta projekt med våra språk och kommunikations ögon. För att kunna få syn på barnens sociala samspel.

”Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar nyanserat talspråk, ordförråd och begrepp samt sin förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra.”

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: