Ostronstigens lärande

10 06 2016

När vi startade projektet fick vi lära oss många nya saker som vi inte provat tidigare. Vi blev väldigt inspirerade och ville pröva allt. Vi insåg ganska fort att vi måste gå varsamt fram och låta barnen arbeta och utforska ipaden många gånger med samma sak för att de ska få en förståelse.

   

Arbete med QRkoder

Barnen har  målat och tecknat och sedan berättat om sin målning som vi spelat in i en QR- kod. Vi har gjort ett påskäventyr där barnen fick leta QR -koder. När vi avslutade temat med Guldlock och de tre björnarna, gjorde vi ett äventyr utomhus där barnen fick leta QR-koder och få olika uppdrag.  Vi upptäckte att barnen inte visste vad en QR-kod var och hur den ska användas. Efter äventyret upptäckte barnen QR-koder på många ställen. De har kommit fram till oss berättat att de hittat QR- koder. De har använt ipaden och läst av koderna. Vi har lärt oss att det är viktigt att återkoppla till barnen och ta reda på vilket lärande som skett. Vi har också sett att det är viktigt att arbeta i små grupper för att kunna fängsla barnen.

Arbete med appen Tripp trapp träd

När vi använder ipaden på ett kreativt sätt, exempelvis när vi projicerar upp appen Tripp trapp träd på väggen, där barnen kan fånga olika djur som de gör i appen, ser vi delad glädje mellan barnen. De samarbetar, skrattar. Vi har sett att det är viktigt att vi är modeller och visar hur man kan göra. Då får vi med oss barnen, de leker, skrattar istället för busa. När  barnen sitter och utforskar appar, samarbetar de och hjälper varandra. Vi ser att de barn som kan mer är snabba  på att visa sin kompisar hur man ska göra. Vi ser en skillnad på hur vi säger när de ska sitta med ipaden.Vi måste vara tydliga när vi ger instruktioner, om det ska vara ett barn som arbetar med ipaden eller om det ska vara två. Har vi inte gjort det klart innan blir det ofta konflikt om ett barn sitter själv och det kommer en kompis som vill titta på.


 
Fotografering med ipaden.

Barnen har fotograferat med ipaden i skogen. Vi ser att när de använder ipaden på det här sättet är de kreativa och finurliga på att hitta motiv som de vill fota.                                                                                                        

Olle säger: -Jag har fotat mina blåa stövlar. 

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: