Vi arbetar med minecraft!

10 05 2016

På barnens eget initiativ har vi börjat utforska appen minecraft. En spel och bygg-app med mycket matematiska begrepp. Hela minecraft är uppbyggt av kuber, och det är även olika typer av kuber som man bygger med. Vi tror att denna app kan berika både den matematiska utvecklingen men också den språkliga förmågan. Genom att barnen får utforska tillsammans, stimuleras den språkliga förmågan genom kommunikation och dialog med varandra. Barnen har både enskilt och i grupp undersökt appen, och för att vi alla ska bli lite mer bekanta med minecraft -världen har även Helenes son Tim varit med i utforskandet, och visat och byggt tillsammans med barnen. Intresset för minecraft är stort och i det första skedet av undersökning har vi märkt att barnen tillsammans lär sig otroligt mycket. De samtalar med varandra och bygger tillsammans. De barn som  arbetat med minecraft förut är motiverade i arbetet att lära sina andra kompisar som kanske inte prövat på minecraft tidigare, det blir alltså ett lärande tillsammans.

Efter vårt digitala utforskande i minecraft appen har vi börjat jobba mer analogt. Med hjälp av bilder på byggen tagna från internet har vi introducerat andra möjliga sätt arbeta med minecraft. Vi har t.ex. byggt minecraft – Steve med byggmaterial och gjort minecraft inspirerade pärlplattor. Vi har här märkt att nya intressen har skapats, de barn som innan inte alls har funnit pärlplatte-bygge som intressant gör nu det i större utsträckning. Detta tänker vi beror på att vi har vävt samman det med just minecraft som är något som barnen finner intressant och spännande.

Vidare har barnen även jobbat med att göra sina egna kuber. Dessa ska vi sedan använda för att tillsammans bygga upp våran egna minecraft värld. Hur detta blir får ni se sedan. 😀

Här är barnen i full fart med att göra sinne egna minecraft kuber.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: