Ankarets förskola Lagunen: Instagram

13 04 2016

En del av vårt arbete med Lekmit har varit att starta en Instagram. Instagram är för oss ett verktyg att kunna ge föräldrarna en inblick i vår verksamhet. Med små bilder kan vi på ett enkelt och smidigt sätt visa och förmedla saker och situationer som barnen har varit med om under dagen. Tanken är att instagram ska vara ett komplement till det man hinner samtala om i hallen då barnet lämnas/hämtas. Bilderna kan vara allt från att visa att vi idag har arbetat i ateljén till att ge råd om att det är dags att skicka med stövlar till barnen.

Vi hoppas även att instagram kan vara ett kommunikationsverktyg mellan barn och vuxna i hemmet. Genom att kolla på bilderna tillsammans med sitt barn kan det stimulera till samtal om vad barnet har gjort under dagen, dess tankar och funderingar.

Föräldrarna har fått ge sitt medgivande om just deras barn får publiceras på sidan. Vi har ändå valt att inte visa barnens ansikte eftersom vi aldrig kan lova att bilderna inte delas vidare.

”Förskollärare ska ansvara för att ge föräldrarna möjligheter till delaktighet i verksamheten..” (s.13 LPfö98)

”Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar nyanserat talspråk, ordförråd och begrepp samt sin förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra” (s.10 LPfö98)

”Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar intresse för bilder, texter och olika medier samt sin förmåga att använda sig av, tolka och samtala om dessa” (s.10 LPfö98)

”Att förskolan är tydlig i fråga om mål och innehåll är en förutsättning för barnens och föräldrarnas möjligheter till inflytande” (s.13 LPfö98)

img_0081 img_0082

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: