Uppgift 5

7 12 2015

På förskolan erbjuder vi barnen en rolig,lustfylld,lärorik och inbjudande miljö.När vi gick med i detta projekt fick vi ytterligare ett verktyg att använda. Ett mycket bra sådant. Vi ser att barnen har blivit mer nyfikna och har en stor lust att lära och utforska i Ipaden. De har jobbat/samarbetat och visat varandra. Barn lär barn.

Hösten -15 har Piteå kommun som prioriterat område språk och kommunikation.Våra barn har visat ett stort intresse av sagor och tillsammans med dem kom vi fram till att vi ville arbeta med Guldlock och de tre björnarna.Vi började med att läsa sagan om guldlock i bokform, flanosaga samt visat filmer.Vi vuxna spelade upp guldlock och två barn fick filma.Efter det kom barnen igång med att själva spela/leka guldlock.Vi ville lära barnen hur en berättelse är uppbyggd, att det finns en början ett mitt och ett slut. Barnen fick i uppdrag att rita sagan. Några barn ritade början, några mitten och några slutet. Barnen har berättat om sin bild för ett barn som har filmat samtidigt.Vi har gjort en youtube kanal och gjort en QR kod av filmerna., så att barn och föräldrar kan scanna av och se. Vi tycker att barnen har fått tillit till sin egen förmåga genom att de har blivit filmade och själva filmat.

En ny värld har öppnat sig. Lärplattan är ett otroligt bra verktyg som ger ett bra utbud av alla bra appar som vi har fått ta del av samt själva hittat fram. De gör att barnen kan använda sina sinnen och utveckla sin kreativitet och lust att lära. Väldigt bra att filma olika händelser och sedan reflektera med barnen.

Barn lär barn, de visar varandra, samtalar och har väldigt roligt när de jobbar, utforskar Apparna och filmerna.

Vi ser att barnen har utvecklat förmågan att samarbeta mera. Barnen har en mer ledande roll när de lär varandra. Att de får prova om och om igen och bli säker i allt det som de jobbar med. 

Vi ser att barnen har lärt sig på ett lekfullt sätt, barnen har varit nyfikna och visat stor lust att prova sig fram i alla fantastiska appar. Skapande appar så som book creator, GarageBand, puppet pals, kids canvas o många fler.

Vi har fått ett bra och lärorikt år i och med att vi gick med i lekmit projektet. Vi vill hänga med i samhällsutvecklingen. Bra verktyg till pedagogisk dokumentation.Det har utvecklat våran verksamhet positivt. Det är ett bra verktyg när man jobbar målinriktat utifrån läroplan och även att synliggöra verksamhetens arbete med demokratiska värderingar. Ytterligare ett språk att uttrycka sig i. Bra för barnen när de börjar skolan,för de har jobbat mycket med ipads där.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: