Julkalendrar

18 11 2015

advent-calendar-202708_640

Fotot kommer från Pixabay, som är en STOR bildbank med fotografier att fritt använda. Kostar inget att använda sig av, men kräver att man registrerar en användare.

Så här i juletider frågar en del om digitala julkalendrar. Här har jag samlat ihop lite länkar och appar som jag hittat på nätet, som andra har satt ihop eller rekommenderar. Själv har jag gjort en mall till en julkalender i Notebook ifall man har en SmartBoard. QR-kodskalendrar är också vanligt förekommande, vilket man kan arrangera på en mängd olika sätt. T ex dekorera en tavelram lite juligt och sätta in dagens QR-kod som barnen sedan får scanna. Eller rita en gemensam julteckning och klistra fast QR-koderna på den. Här kan ni läsa några LekMiTinlägg som handlar om julkalendrar:

Fotojukalenderappen
QR-kodsgranen

Innehållet i den här kalendern som Ida Söderman och Sofie Centerman på Futuraskolan har gjort gillar jag skarpt  – en så kallad värdegrundsjulkalender som känns högaktuell med tanke på vad som händer i världen. Färdiga QR-koder att använda.

Ulrika Kjällberg har gjort en digital julkalender med färdigt innehåll som du hittar här, rekommenderas från förskoleklass och uppåt. Klicka på länken nedan får du instruktioner så att man kan förbereda innehållet i luckorna. Ulrika Kjellbergs digitala julkalender

Tülays IKTsida finns en del tips om julkalendrar från i fjol som man kan inspireras av. Och här är Tülays tips för i år!

På sidan Pappas appar, finns en samlad sida med sk. julappar. Jag har själv inte testat alla dessa. Elf YouSelf appen brukar vara populär. Sedan finns det en del fotoappar där man kan lägga till julstickers med möjlighet att göra köp inne i appen. Använder man gratisversionerna får man räkna med en del reklam. ChristmasMe, ChristmasCamera och Julfoto är exempel på sådana appar.

Vill också tipsa om Martina Lundströms stafettkalender. Där man anmäler sig att delta (eller bara läser) om böcker som andra pedagoger tipsar om. Kul idé, har själv deltagit ett år tidigare och tipsade då om boken Lyssnandets pedagogik av Ann Åberg & Hillevi Lenz Taguchi.

 

 

 

Annonser

Åtgärder

Information

4 responses

18 11 2015
Tülay

Jag har en ny samling: Bästa digitala adventskalendrarna 2015
http://tulayikt.blogspot.se/2015/11/basta-digitala-adventskalendrarna-2015.html

19 11 2015
Milla

Hej. Jag är nyfiken hur du har gjort mal för julkalendern till smartboarden?

19 11 2015
lekmit

Hej Milla!
Jag försökte lägga ut den igår på Smartklubben, men det gick inte av ngn anledning. Fick ett felmeddelande. Ska försöka på måndag igen till veckan.
Då jag inte jobbar på CMIT ngt mer resten av veckan.

19 11 2015
lekmit

Tack Tülay för din kommentar 🙂 Har uppdaterat blogginlägget.

UllaK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: