Höstterminen 2015

4 09 2015

Nu har våra fem nya barn börjat hos oss. Vi har ägnat en hel del tid till att lära känna varandra genom lek ute och inne. Ipaden har vi använt  för att visa föräldrarna barnens lek och rutinsituationer.

  

   

 De barn som kommit tillbaka efter sommarledigheten är fortsatt intresserade av att undersöka och jobba med olika appar. En favorit är Puppletpals  och Gro Recykling. De mål vi skulle jobba mot under VT-15 har fungerat bra. Vi ser att barnen tar för sig och vågar prova att utforska IPaden  på sin egen hand och även med stöd av oss pedagoger. Målen var bl a ; utvecklar sin nyfikenhet och sin lust att lära. Utvecklar självständighet och tillit till sin egen förmåga.Vi planerar att arbeta med språk och kommunikation den här terminen. Vi har då främst tänkt att jobba med traditionell högläsning av barnböcker och återkoppling av bokens handling. Vi har även tänkt att göra en egen  bok utifrån barnens fantasi. Vi har då tänkt att använda IKT-verktygen som hjälpmedel. 

Mål utifrån läroplanen: utvecklar nyanserat talspråk, ordförråd och begrepp samt sin förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: