Terminen har gått fort!

28 05 2015

Så är snart den här terminen slut. Tycker att den har gått i en rasande fart! Igår så hade vi vår filmfestival PEFF – PiteåElevFilmFestival som visar barn- & elevproducerad film från förskolan upp till gymnasiet. 70 filmer visades i år! Här kan ni läsa ett reportage om det.  Känns kul att de får en arena att visa sina filmer, att de får mottagare – sen är det fantastiskt att se stjärnögonen hos dem när de får se sin egen film. Förstås är det processerna runt filmskapandet, från idé tills allt börjar ta form och tillslut blir en färdig film som är intressanta att följa. Oerhört mycket lärande och reflektion pågår då. Fotografier kommer inom kort att läggas ut på PEFF’s hemsida.

Idag jobbar jag på Träningsskolan i projektet som jobbar för att utveckla lärmiljön. Vi har tagit avstamp i värdegrunden och intressanta, men inte helt lätta diskussioner pågår här. Vi funderar t ex på Vem får man bli på Träningsskolan, vad innebär delaktighet och t ex allas lika värde? Hur iscensätter vi det och gör det tydligt så att det inte bara blir tomma ord? Själv funderar jag just nu på förhållningssätt och förutsättningar för att få lyckas i förskola och skola

Förutsättningarna för att ”lyckas” i förskola/skola tror jag är nära förknippat med en god relation mellan lärare/barn/elever. Att man blir sedd och bekräftad för den man är, men också utmanad att kunna mer än vad man trodde sig kunna. Det handlar bland annat om förtroende, goda relationer, kommunikation och ett bra skol/klassrumsklimat. Micke Gunnarsson  lär ha sagt på någon av sina föreläsningar: Att berömma prestationer ökar självförtroendet, men det är självkänslan som behöver odlas! Det ligger en hel del i det påståendet!

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: