Slideshow PRO + Tankar om arbetet med I-pad i skolan

11 05 2015

En tid har gått sen jag skrev nåt på bloggen. Känns som det åligger mig att föra arbetet framåt. Eleverna vill gärna ha sina plattor, då gärna arbeta i de appar som dom finner nöje i. Räkna, spela, pussla m.m. Jag känner att jag har stannat upp i att föreslå aktiviteter som gör att vi kan använda plattan inom fler användningsområden. Har gjort en del bildvisningar i Slideshow PRO som är en enkel app där man kan göra ett bildspel på några minuter. T.ex när man är på utflykt, eller bara vad men gjort under veckan i skolan.

Vi som jobbar här på Gymnasiesärskolan måste också bli bättre på att gemensamt planera, diskutera, lära av varandra så vi inte sitter var och en själva i våra egna klasser. Inspirera varandra!! Haltande blir det också eftersom några i vår personalgrupp inte är med i projektet.

Jag funderar också på hur vi kan ha nytta av plattorna i våra ämnen, samt hur kan man göra så att vi får ett socialt samspel mellan eleverna. Det blir så att de sitter mycket en och en med plattan.

Det finns mycket mer att utforska och utveckla med lärplattorna så det är bara att hugga tag i det! Dokumentera mer av det vi ser i vår verksamhet.

Hälsningar från Karin

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: