Dax för ett sista inlägg!

8 12 2014

Det börjar närma sig slutet på ett fantastiskt lärorikt år med LekMit.
Det är dax att summera detta år och den kunskap, inspiration, nyfikenhet och glädje både personal och elever upplevt. Det känns lite vemodigt.
Genom projektet har I-paden blivit ytterligare ett hjälpmedel, eller ett komplement till lärande. Det finns fortfarande en nyfikenhet och en dragkraft hos I-paden, mycket tack vare den direkta responsen eleverna får. Vi i personalen känner oss trygga med tekniken och den lättillgänglighet som ”paddan” erbjuder. Vi har tagit in I-paden i det matteprojekt vi jobbat med under året i form av tidsuppfattning och rumsuppfattning.
Genom att införliva IKT-verktyg, i detta fall i form av I- pad, som ett komplement till den vanliga undervisningen bidrar den till att det känns meningsfullt och på riktigt. Det har varit viktigt för oss att den i huvudsak ska användas som ett inlärningsverktyg och inte en ”spelmaskin” Utmaningen har för oss i personalen varit att hitta appar eller interaktiva internetsidor som passat in med det område vi jobbat med just då.
Vi har med glädje sett hur jobb kring i-paden förenat eleverna i en nyfikenhet av varandra och varandras jobb. Det är roligt att samarbeta:)
En stor vinst för oss på träningsskolan är att hela huset varit delaktiga i LekMit, vilket gjort att även vi pedagoger samarbetat i nya projekt. Vi kommer att fortsätter vår resa i IKT-djungeln:) I nuläget är vi på väg in i ett nytt projekt med smartboards på träningsskolan.

Tack till Carina och alla andra på C-MIT sig guidat oss genom detta projekt:)
/Anna och Ruth

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: