Kunskapsfestivalen

4 11 2014

Förra veckan var CMIT med Gunilla i spetsen medarrangörer i Kunskapsfestivalen. Två dagar fullspäckade med föreläsningar och workshops för förskolan upp till gymnasiet på temana lärande för hållbar utveckling, matematik och IKT. Själv föreläste jag om IKT i förskolan, var med min kollega Carina och ansvarade för en tre timmar lång workshop i animerad film och inledde när LekMiTdeltagarna föreläste. Åhörarna till LekMITföreläsningen fick en rätt bred och varierad bild om hur man kan jobba med IKT som verktyg i förskolan, förskoleklass och i träningsskolan. Som projektledare är jag oerhört stolt över deras föreläsning och dess innehåll.

Själv lyssnande jag på Kajsa Molander som på ett engagerat sätt pratade om utomhusmatematik – min IKThjärna gick i gång och såg genast hur hon skulle kunna komplettera det de gör med t ex en lärplatta dels för dokumentation, men också lämpliga utomhuspedagogiska appar som t ex Xnote, Geocaching, QR-koder m.m. och förstås lärplattan som ett uppslagsverk m.m.

Per Holmgren, fd. meteorolog på TV höll en föreläsning på temat mat och klimat, som var mycket intressant, viktig och en smula obehaglig. Han inledde med en slide där det stod – Vi lever inte bara på jorden! Vi är en del av den… Får ni chansen att lyssna på honom gör det!

Lena Gällhagen höll i en föreläsning och i en workshop, där jag deltog i den sista som hade fokus på musik och lärplattan. Två appar som hon bl a tipsade om var Launchpad där man kan skapa och spela in olika beats, t ex hip hop, house, dubster osv. En annan app som hon visade var ScoreCloud, där man kan spela in det man sjunger och sedan få det i noter som man kan spela upp som musik.

Britt Hansson och Anneli Selberg från Skoldatateket i Boden hade en workshop som hette Hands on i burk och platta där de visade program och appar för elever i behov av särskilt stöd. Besök gärna http://www.skoldatateket.se för att ta del av en massa olika tips!

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: