Uppgift 2. Att utforska en app.

26 03 2014

I grundsärskolans kursplan inriktning träningsskola finns ämnesområdet estetisk verksamhet. Undervisningen ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om hur man kan skapa och gestalta med hjälp av estetiska uttrycksformer. I detta fall med hjälp av bild, lek och drama. Härigenom ges eleverna möjlighet att uttrycka och kommunicera intryck och erfarenheter på ett mångsidigt sätt. Undervisningen ska bidra till att stärka elevernas tilltro till sin förmåga att skapa med kreativitet och fantasi. Under ämnesområdet kommunikation står undervisningen ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper i att samspela med andra och en tilltro till sin förmåga att påverka sin situation. Vidare står det att genom undervisningen ska eleverna möta och uppleva olika former av kommunikation såsom bilder, litteratur, film ,teater, drama och rörelser.

Vi har under ett par veckor jobbat med sagan om lilla lilla gumman. Vi har läst den många gånger, vi har dramatiserat den och gjort den i puppet pals. Så eleverna har sett hur puppet pals fungerar, men får nu prova att jobba med den själva:)

De mål vi valt ut utifrån kursplanen är:
*Samspela med andra
*Rollspel utifrån sagor, händelser och känslor
*Presentationer, framträdanden och redovisningar

Två elever fick tillsammans utforska appen. Det fanns inga direktiv kring vad de skulle göra utan uppgiften var fri. Vi såg att det fanns ett visst mått av samarbete, även om en var snabbare och tog för sig mer. Nyfikenheten var stor. Vi såg att det fanns ett lärande från förra gången, då en av eleverna kom ihåg hur inspelningsfunktionen fungerade och ville att vi skulle spela in. Vi kunde även se ett igenkännande när det gällde hur man gjorde figurerna stora eller små samt bytte bakgrund. Det blev en rolig stund,där vi såg att eleverna har begreppen stor och liten klara för sig. Det blev en stunds lek och utforskande med figurerna och bakgrunderna. Nästa gång ska eleverna få återberätta sagan om den lilla lilla gumman. I förlängningen kan man använda denna app för att berätta om en aktivitet man gjort eller som en förberedelse inför en aktivitet man ska göra.

/ Anna, Ruth och Ulrika

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: