Lägesrapport från Norrmalms förskoleklass

7 11 2013

Den 21 oktober åkte vi från Norrmalmskolan (Ulla & Marie) till Stockholm för att delta och medverka på konferensen Conductives förskoleklassdagar. Vi åkte måndag kväll för att vara med dagen därpå och även ta del av andra pedagogers föreläsningar om bl.a. lär plattor. Den första föreläsningen var en kvinna, Tessan som kallade sig själv för”paddalog”. Hon utgick från de Big Five när hon planerade sitt arbete med lärplattan. Hon visade hur olika barn och vuxna tänkte när de byggde en legobanan. Hon har en hemsida där man kan läsa mer om hennes arbete: http://www.paddagogen.se/

Den andra föreläsning av Catrin Flemström pratade om hur deras arbete med IPADS hade startat. Hon hade ingen erfarenhet när hon började med lärplattor i sin förskoleklass. Uppdraget var att prova lärplattorna och blogga och twittra om arbetet och apparna de provade. Henne kan ni följa på http://vallaskolanfklass.wordpress.com eller twitter:@lillsyster11
När det var dags för vår tur så föreläste vi om rörlig bild i förskoleklass. Vi fick bra med feedback om än inte allt gick klockrent pga. tekniska problem.

Nu har vi startat upp vårt filmarbete. Vi håller på att tillverka robotar tillsammans två och två. Vi hämtade vår inspiration efter vårt samarbete med danseleven, där vi gjorde en robotdans. Vi får se hur det kommer att fortlöpa men eleverna är just nu väldigt entusiastiska.

Vår fritidspedagog Maggan har startat upp en fritidsblogg. Där lägger hon in ett par gånger i veckan blogginlägg från eleverna. Från förskoleklass till årskurs 1.

Annonser

Åtgärder

Information

2 responses

12 11 2013
Eva

Maggan vad kul att du startat en fritidsblogg / Eva S

18 11 2013
lekmit

Vilken kreativitet barnen visar när ni jobbar med film och i alla stadier av filmskpandet, från rekvisita, till handling och jag gissar att de kommer att visa samma engagemang och kreativitet vid filmarbete och redigeringen.
Kul med frittebloggen också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: