JAGET

29 10 2013

Just nu på Löparstigen har vi börjat arbeta med temat JAGET. Eftersom vi har många nya barn och många små barn denna termin, tyckte vi det var ypperligt att arbeta med jaget.
”Förskolan ska stäva efter att varje barn ska utveckla sin identitet och känner trygghet i den”(Lpfö10).

Vi bestämde att barnen skulle få göra en film om sig själva. Vi började med att föräldrarna fick skicka bilder på våran mail på barnen när de var små och fram till nu. Även kort på saker som barnen tycker om att göra. Sen fick barnen tillsammans med en pedagog välja ut vilka kort som barnen ville använda i deras film. Vi använde oss av appen ”Imovie”. De större barnen fick gör sin film i ”trailerform” och de mindre barnen fick göra sina filmer i ”projektform”. Barnen fick välja bakgrund och musik alldeles själv.
Sen spela vi in ljud till filmen där det äldre barnen fick berätta vad som händer och de små fick berätta vem eller vad som var på bilderna.

En riktigt rolig upplevelse har det varit både för barnen och oss pedagoger. Det har varit roligt att se hur barnen har visat stor glädje när de fått se sin färdiga film på projektorn men de har även vista glädje av att se sina kompisars filmer.

Nu kom det stora testet, skulle vi kunna skicka filmen till föräldrarna via mail??? Av tidigare erfarenheter har vi märkt att många av våra filmer vi tidigare gjort på Ipaden har varit för stora för att skickas via mail och så var det även denna gång!
På vårt föräldramöte gick vi därför ut med förfrågan till föräldrarna hur de ville ha barnens bilder och filmer som vi gör här på förskolan och alla var överens om av de skulle ta hit en USB-sticka.
Nu gäller det bara att vi får in alla USB-stickor så föräldrarna kan ta hem o titta på filmen. Många föräldrar har dock redan sett deras barns film för de har varit sååååå nyfikna när barnen kommit hem och pratat så glatt om filmen! 😀

20131029-135716.jpg

20131029-135737.jpg

Annonser

Åtgärder

Information

2 responses

12 11 2013
Eva

Vad kul det var att se i Trailerform,det blev läckert. Inspirerad till att prova,har jag nu testat / Eva S

18 11 2013
lekmit

Bra jobbat och himla kul att få se barnens reaktion. Kan även tänka mig att ni fått positivt respons från föräldrarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: