Utbildningsradion

16 08 2013

I våras var jag inbjuden att delta på ett möte med Utbildningsradion där vi under en eftermiddag delade med oss av och tog del av kunskap och perspektiv på förskolebarn och deras medieanvändning både när det gäller innehåll och meningsskapande men också när det gäller medievanor och utrustning. Forskaren Susanne Kjällander deltog, personer från olika avdelningar på Utbildningsradion var också med.

UR’s sajter på nätet har ett bra innehåll och bland annat så är detta en intressant sajt: Didaktikens verktyg som du hittar här. Det handlar bland annat om: Hur kan man använda IKT för att utveckla undervisningen och främja lärande? Hur kopplar man ihop teknik, pedagogik och didaktik? Vad innebär multimodal design i undervisning? Vad bidrar rörlig bild, radio och andra medier med i lärande och undervisning? Så kika gärna in där och läs!

En annan liten programserie som jag tipsar om som också passar bra nu när det börjar bli höst är Skrutt. En programserie om en animerad docka som bor under en trappa där hen utforskar naturen, fotar, söker info på nätet  och i böcker m.m. Här kan du se ett avsnitt när Skrutt följer spår: http://www.ur.se/Produkter/174519-Skrutt-foljer-spar-Sovande-trad

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: