Uppgift 5

28 05 2013

Vi i våran förskoleklassgrupp – Drakarna har arbetat med – jaget under vt -13 . I detta arbete valde vi att använda IKT verktyget iPad . Vi använde oss av apparna:
Ucandrawlitle : där barnen har gjort sin förstasida med ett självporträtt.
Glowdrawing: där har barnen ritat av sitt hus.
Piccollage: där har barnen bearbetat foton som föräldrarna har mailat in till oss på familjemedlemmar.
Vi bjöd in andra grupperna på redovisning. Vid ett annat tillfälle bjöd vi in föräldrarna , då använde vi oss av projektorn. Det var väldigt kul och uppskattat.

Vi tycker att barnen har lärt sig att använda en annan uttrycksform som vilket i sin tur har skapat en nyfikenhet hos barnen för verktyget och arbetet kring ämnet.
Vi tycker även att barnen har varit mer nyfikna på sina kamraters arbeten och dess redovisning.
Barnen upptäckte bl.a. att familjesammansättningarna kan se väldigt olika ut och därigenom upptäcka och få förståelse om sitt eget jag och bli tryggare i sig själv.

Vi har även använt oss av ipaden i vårt skapande.
Barnen har fått se en målning av en känd konstnär och har sedan ritat sin egen tolkning av bilden som vi kommer att visa som en digital vernissage för föräldrar och även att vi kommer lägga ut den på vår blogg.

20130528-151250.jpg

Vi har gjort – rockvideos med barnen. Först får de skapa en låt i Appen GarageBand . Efter det filmar barnen varandra . När det är färdigt redigerar vi med barnen slutligen videon i Appen IMovie . Den visar vi sedan de som vill antingen den klara produkten, eller endast musiken på projektorn för andra barnen. Vi mailar den sedan till föräldrarna.

Under ht- 13 delade vi på oss. Jag ( Eva ) följde barnen till åk1. Victoria tog emot en ny förskolegrupp. Under hösten har vi fortsatt att jobba med iPad med liv & lust i olika modeller. Victoria driver vidare projektet i två grupper ,där barnen arbetar med bl.a. Sockpuppets..Barnen är nyfikna och intresserade och vi kommer att även ta in ASL i vårt lärande med IPad.
Jag har elevens val, där har jag 10 elever. På lektionen som är 1 gång/veckan kommer Carina och handleder ,hon har med sig några ipads så barnen får fota och göra filmer. Det är roligt och givande för barnen- man lär när man har roligt 🙂
/ Eva & Victoria

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: