Keynote

1 03 2013

I vårt temaarbete har vi arbetat med känslor och vi läste då en bra bok för barnen: ”Varför gråter pappan?” I boken kan man se två barn som står vid ett staket och tittar på någon som sitter på en bänk och gråter. Frågan är alltså: Varför? Barnen har ritat några av sina förslag och vi ville göra en dokumentation på lärplattan med alla teckningar+text+ljud. Det finns flera program, men vi hittade ändå ingen som riktigt passade för vårt ändamål. Alltid var det någon funktion som inte var på det sätt som vi ville ha det… Kom på att vi kunde prova Keynote, men även det programmet föll bort i första skedet eftersom det har den stora nackdelen att man inte kan lägga till ljudfiler. Men, men…fiffiga pedagoger (tycker vi, alltså ;)) löser allt. Filmer kan man ju lägga in i Keynote och i dem kan man ju få med ljud… Jag filmade en inläsning av texten, lärplattan låg helt enkelt på bordet under tiden. Filmklippen minimerades och ”gömdes” under en bild i presentationen.

( Ursäkta den dåliga ljudkvaliteten=”bakgrundspipet”. Vi har filmat presentationen med digitalkamera, på lärplattan har vi bra ljud.

Jag tycker att presentationerna i Keynote blir snygga och ”enkla” och man kan lägga till animeringar av bilder/filmer på olika sätt.
Fortfarande finns det mer att önska av Keynote; det går att föra över presentationen till PC, som en Power Point eller PDF, MEN då följer inte filmklippen med (det är iallafall vårt konstaterande). Man kan inte heller vara säker på att presentationen ser riktigt likadan ut som originalet.

Är det någon som vet om det finns något sätt att ”låsa” färdiga presentationer så att andra fiffiga (oftast inte vi pedagoger den här gången ;)) inte kan lyckas radera eller ändra dem? Just nu har jag löst det genom att lägga till kopior av de jag har, för att vara mer på den säkra sidan.

Annonser

Åtgärder

Information

One response

8 03 2013
lekmit

Kul att ni provar er fram. BookCreator var aldrig ngt alternativ? Tänker att där kan man ju få in både, film, bild, ljud och text

UllaK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: