Scribblenauts

9 02 2013

th
Tänkte tipsa om ett roligt och klurigt spel som heter Scribblenauts. Spelet är på engelska, men jag tycker ändå att det funkar rätt bra eftersom jag och barnen hjälps åt. Ord som inte jag kan slår jag upp på t ex Googletranslate och vi pratar om vad det heter på engelska. I det här spelet får man nämligen små uppgifter som man kan lösa på många olika sätt. T ex kan man få en uppgift som denna: ”Give two of them what they would need in their hands!”

scribblenauts
Vad kan en bagare, polis, brandman och läkare behöva i sitt yrke? Många ”rätta” svar finns det och förslagen kan bli många. För att ge personerna saker som de behöver ska man trycka på den lilla anteckningsboken uppe högra hörnet på bilden och därefter skriva skriva det ordet… och vips kommer det man skriver fram! Det är här översättningshjälpen kan komma väl till pass :)För jag kom då inte ihåg vad kavel heter på engelska när barnen ville ge bagaren det verktyget…

rolling

rolling1

I det här spelet samspelar pedagoger och barn, vi lär och upptäcker tillsammans. I de fall där spelet blir svårt kan jag vägleda med frågor som leder framåt. Här stimuleras språkutvecklingen, när man skriver ett ord så kommer också bilden av saken fram. Barnen ges också möjlighet att berätta och förklara hur de tänker.

Utdrag ur lpfö98, reviderad 2010:
Förskolan ska sträva efter att varje barn
”• utvecklar nyanserat talspråk, ordförråd och begrepp samt sin förmåga att leka
med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera
med andra,
• utvecklar intresse för skriftspråk samt förståelse för symboler och deras kommunikativa funktioner,
• utvecklar intresse för bilder, texter och olika medier samt sin förmåga att använda sig av, tolka och samtala om dessa,”

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: