Strömnäs /Granen uppgift nr1

7 02 2013

Hej nu har vi börjat att göra vårt tema arbete. Vi ska jobba med jaget.Det ska vi göra via att vi jobbar med att skapa en bok om de själva. Boken skapar vi i Appen Book creator. Vi använder oss Glow Drawing till att måla deras hus, Piccollage att visa deras familjer.Barnen har varit/är med i planeringen av vad de vill boken ska innehålla.Föräldrarna ställer sig mycket positiva,de bidrar med att maila bilder på familjerna. Känns jättekul ! När alla har gjort sin film kommer vi att ha filmvisning för de andra förskolegrupperna hos oss på Strömnäs.
I läroplanen står det: ”Skolan ska främja förståelse för andra människor och förmåga till inlevelse”, del1 sid 7. Det visualiserar vi genom att visa barnens böcker för varandra.
I delen ” Skolans uppdrag ” på sid 9 står : ” Skolan ska i samarbete med hemmen främja elevens allsidiga och personliga utveckling till aktiva, kreativa, kompetenta och ansvarskännande individer” .De gör vi genom de skapar sidorna i sin bok , med hjälp av sina föräldrar som medverkar genom att bidraga med bilder på familjemedlemmar mm.
Bokens innehåll har vi samtal kring hur den ska utformas med barnen.
Vi hoppas att detta kan leda till att skapa mera film och se hur kul det är.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: