Dokumentation och reflektion

29 10 2012

Vi har hittat ett bra och enkelt sätt att dokumentera och reflektera tillsammans med barnen i vårt projektarbete, nämligen att göra tankekartor tillsammans med dem. Här ovan har jag snabbt gjort en förenklad tankekarta av vårt projektarbete; ”Vem är jag?” Verktyget vi använder oss av är vår lärplatta. Eftersom det är ett multiverkytg så är det lätt för barnen själva att använda, vi behöver inte gå krångliga och (långsamma) vägar från kamera till dator. Enkelheten ligger också i att det blir överskådligt och rutorna går att flytta om det blir ”lite trångt”. Efter varje tillfälle i projektet så pratar vi i gruppen om vad vi gjort. De kan skriva in text i rutan, rita, ta ett foto eller använda en redan befintlig bild på lärplattan. Det här är också vad vi startar varje arbetstillfälle med, tittar och pratar om vad som skedde förra gången. Om ett barn varit borta vid något tillfälle kan kompisarna återberätta med hjälp av bilderna i tankekartan. Här kan vi tillsammans se arbetet växa fram.

Naturligtvis finns det fler användningsområden förutom i temat, vi kan t ex göra en tankekarta över saker som vi upptäcker i skogen, en egen tankekarta för varje barn inför utvecklingsamtal mm. Programmet som vi använder heter Popplet.

Annonser

Åtgärder

Information

One response

30 12 2012
disability dating

Good web site you have got here.. It’s hard to find excellent writing like yours these days. I seriously appreciate people like you! Take care!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: