Guidad åtkomst och ta bort möjligheten att radera appar, om man nu vill det

15 10 2012

Ibland lyckas barnen ta bort någon app, då kan det vara bra att veta hur man ställer in, så att det inte är möjligt att radera någon app

Du går in på Inställningar, Allmänt, Begränsningar –Om du aldrig har använt begränsingar förr, kommer du att måsta välja en kod. Välj då en fyrsiffrig kod, som du skriver upp någonstans! Sedan finns det där Radera program, stäng av den funktionen, så att den inte är blå och man ser en etta/rakt sträck, utan det ska vara grått och en nolla. Nu går det inte att radera program. Om du som pedagoger vill radera, så måste du in i begräsningar, skriva in koden och sedan sätta på så att du kan radera program.

Ett tips från pappas appar handlar om Guidad åtkomst, bland annat problematiken att små barn så lätt klickar på hemknappen och vips var de ute ur den app de arbetade i. Men om man vill att barnen ska kunna gå ut från apparna själva är denna inställning inte att rekommendera.  Guidad åtkomst hittar du via Inställningar, Allmänt, Inlärning/Guidad åtkomst. För att kunna göra det krävs att man laddat ner senaste operativsystemet  iOS 6.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: