IStopMotion som ett verktyg

15 05 2012

Vi som jobbar i projektet med de yngsta barnen utforskar just nu flaskfärg och olika verktyg i ateljén. Vi har upplevt att det inte är helt enkelt att på ett bra sätt få in IPaden som ett verktyg och komplement till övrigt material. Däremot använder och utforskar barnen digitalkameran där de tar bilder och filmar. I projektet har barnen även använt olika rit-appar, men vi vill erbjuda barnen fler möjligheter att använda IPaden som ett skapande verktyg.

I LekMit projektet har vi pedagoger fått möjlighet att utforska IStopMotion som är en app där man kan skapa animerad film. Vi ser denna app som ett bra komplement och något spännande att utmana barnen vidare med. En idé som vi fick var att ta bilder när barnen målar och göra en animerad film där vi tillsammans med barnen kan se hur målningen växer fram. Vi kan även lägga till ljud där barnen med egna ord berättar om sin målning. Det känns som en utmaning för oss pedagoger och det blir spännande att se barnens reaktioner på detta arbete.

Annonser

Åtgärder

Information

One response

1 06 2012
lekmit

Ni använder givetvis de verktyg ni finner passar bäst utifrån vad ni arbetar med och era barn, så om iPaden inte är mediaverktyget nr 1, så är det helt OK. Sedan är jag övertygad om att ni kommer att finna fler och fler anvädningsområden 🙂

UllaK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: