Första försöket med Stopmotionfilm på plattan, men inte det sista…

26 04 2012

Jag och Theo testar det nya programmet ”iStopMotion for iPad”, nytt för oss i alla fall. Jätteku! Och jättelätt! Vi riggar upp en enkel kuliss av en brödlåda och en pinne som Theo hittar ute.

Stativet som vi använder hör egentligen till vårt nya skydd till plattan, Griffin Survivor, men det funkar hyfsat även till den platta som inte har skyddet.

Fler och fler barn ansluter och vill gärna se hur man gör och hjälpa till.

Andreas avslutar den korta filmen och utbrister: ”Det här var en BRA film!”

I det lustfyllda lärandets olika former stimuleras fantasi, inlevelse, kommunikation och förmåga att samarbeta och lösa problem. Här ger vi barnen möjlighet att förmedla idéer och tankegångar med hjälp av ord, konkret material och en estetisk uttrycksform.

Ja, det är ett riktigt roligt program som barnen lätt klarar av att använda. Om man råkar putta iväg en figur så ser man på bilden var den tidigare stått och man kan placera ut den på rätt ställe igen.

Nu har jag flyttat över filmen till kamerarullen så att vi kan jobba vidare med den i iMovie…

Annonser

Åtgärder

Information

One response

1 06 2012
lekmit

De gör helt klart fina filmer för rätt målgrupp, inte minst med tanke på kommentaren ”Det här var en bra film”

Ni skriver: det lustfyllda lärandets olika former stimuleras fantasi, inlevelse, kommunikation och förmåga att samarbeta och lösa problem. Här ger vi barnen möjlighet att förmedla idéer och tankegångar med hjälp av ord, konkret material och en estetisk uttrycksform.

Och under leksamma former lägger jag till. I rev lpfö kan man läsa Verksamheten ska utgå från barnen erfarenhetsvärld, intresen och motivation och drivkraft att söka kunskaper. Barn söker och erövrar sin kunskap genom lek, socialt samspel, utforskande och skapande, men också genom att iaktta, samtala och reflketera. Med erat med- och utforskande arbetssätt ser jag att att ni jobbar med måluppfyllelse gentemot läroplanen. Spännande att följa eran process!
UllaK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: